Veckans frösort: Kinesisk Salladskål 'Wong Bok'
Fröer är vidunderliga små bärare av liv, historia, kultur och glädje. Om du sår ett frö av kinesisk salladskål 'Wong Bok' spirar det snart i den fuktiga myllan av en livlig liten rot och ett första skott. Precis på samma vis har den genom historien grott på platser jorden över. Under hösten står kinakålen som i givakt i kökslandet med krispiga blad tätt packade omlott i ett välformat huvud. När 'Wong Bok' syras eller tillagas i wok trollas en söt, senapslik smak fram som välstämd ackompanjerar rätter av alla de slag. I Ostasien är 'Wong Bok' en grönsak av rang, såväl för sin historiska betydelse som rollen av trendsättare i köket. Alla som har provat den flertusenåriga sidorätten kimchi vet hur ljuvligt 'Wong Bok' kan smaka.
Trendsättare i köket

Brassica pekinensis

Kinesisk Salladskål 'Wong Bok'

Kinesisk Kål. Krispiga, ljusgröna blad med vita mittnerver i stora, avlånga huvuden på upp till 2,5 kg. Mild, god smak. Används främst i sallader och wokrätter. Snabbväxande.

Till fröbutiken

Impecta Fröhandel

Impecta Fröhandel, 2021-07-11