Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner

Veckans Frösort

Veckans frösort

Trendsättare i köket

Fröer är vidunderliga små bärare av liv, historia, kultur och glädje. Om du sår ett frö av kinesisk salladskål 'Wong Bok' spirar det snart i den fuktiga myllan av en livlig liten rot och ett första skott. Precis på samma vis har den genom historien grott på platser jorden över. Under hösten står kinakålen som i givakt i kökslandet med krispiga blad tätt packade omlott i ett välformat huvud. När 'Wong Bok' syras eller tillagas i wok trollas en söt, senapslik smak fram som välstämd ackompanjerar rätter av alla de slag. I Ostasien är 'Wong Bok' en grönsak av rang, såväl för sin historiska betydelse som rollen av trendsättare i köket. Alla som har provat den flertusenåriga sidorätten kimchi vet hur ljuvligt 'Wong Bok' kan smaka.

Läs mer
ARTIKEL 1 AV 1.1  | Visa alla