Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner

Veckans Frösort

Veckans frösort

Krydda för krukan

I flera tusen år har den varit en av våra populäraste kryddväxter. Basilika, lättodlad men känslig för kyla, vilket du kanske märkt om du burit hem en kruka från affären vintertid. Eller ställt ut din odling lite för tidigt på våren. Inomhus kan du krukodla basilika året runt, bara du ger den lite extra ljus. Veckans frösort Kanelbasilika är rolig att odla eftersom den är lite svår att få tag på i mataffären. God både till mat och efterrätter. Ett lyft för tomatsalladen. Perfekt på lasagnen eller pastasåsen. Lägg på den precis innan severing av varma rätter, annars blir den brun och tråkig. Till efterrätt är nog jordgubbar och basilika den vanligaste kombinationen men testa gärna till stekta äpplen eller ugnsbakade frukter. Kanelbasilikan är väldigt dekorativ och kan med fördel toppas för att få ett buskigare växtsätt. Den bjuder på blommor i djupt purpurrött, en populär nyans just nu. Njut av en vacker, väldoftande och smakrik krydda som du kan odla året runt.

Läs mer
ARTIKEL 1 AV 1.1  | Visa alla