Impecta gillar Sara Bäckmo
Impecta gillar Sara Bäckmo
Strax utanför Växjö i Småland bor en av Sveriges mesta odlare och trädgårdsbloggare, Sara Bäckmo, tillsammans med man och fyra barn. Sedan 2012 har hon bland annat skrivit bloggen Skillnadens Trädgård och givit ut tre (snart fyra) böcker om odling och mat. Dessutom finns hon på Facebook, Instagram och Youtube. Allt på grund av ett genuint odlingsintresse och en vilja att odla sin egen mat så långt det bara är möjligt.
Sara Bäckmo

Eftersom Impecta Fröhandel finns på nätet, älskar odling och dessutom gillar att vara en uppstickare så var det inte så svårt att tacka ja till ett djupare samarbete med Sara när detta kom på tal vid ett sammanträffande förra året. Samarbetet är dock inget nytt och vi har gjort lite av varje tillsammans även tidigare. Till exempel genom att sälja fröpaket komponerade av Sara och så utbyter vi erfarenheter såklart, både avseende odling och hur man hanterar en webbutik.

Den främsta anledningen till vårt samarbete är Saras aldrig sinande energi för att prova nya saker när det gäller odling, och att hon verkligen är bra på att tala om vad och hur hon gör det. Vi vill att fler ska få ta del av hennes odlarglädje och kunskaper. Hennes finurlighet hjälper exempelvis till att skapa förståelse för att en odlingsanvisning på en fröpåse inte behöver vara allsmäktig. Anvisningen är givetvis viktig (vi lägger massor med energi på att göra dem så korrekta som möjligt) och jättebra för den som inte vet var man ska börja men ofta finns det både två och tre andra sätt att testa om det första inte fungerade som förväntat. Frö är levande ting och gör inte alltid som man har tänkt. Det här förstår Sara och vi vill hjälpa till så att ännu fler ska kunna vara med och utveckla sina kunskaper inom detta område. Och så syns vi lite extra för dem vi gillar allra mest, våra odlarvänner!

sarabackmo.se kommer det hela tiden ut nya intressanta artiklar där du får lära dig mer om odling som är aktuell för årstiden. Såkalendern ger bra tips om när olika sorter kan sås. Ovanpå det får du även mängder av recept, oftast säsongsbundna till det som går att skörda just nu. I början av 2019 startade Sara Bäckmo dessutom en egen trädgårdspodd där man kan lyssna till hennes tankar och idéer. Sajten är uppdelad mellan en gratisdel (till exempel alla recept) och en medlemsdel där man behöver betala för att få tillgång till allt material.

Vi vill poängtera att Impecta inte på något sätt bestämmer över vad Sara väljer att odla eller vad hon tycker och tänker i sina kanaler. De sorter hon odlar som kommer från Impecta Fröhandel har hon själv beställt och betalat som alla andra odlarvänner.

Impecta Fröhandel

Impecta Fröhandel, 2019-02-09
Odla för hållbarhet

Vad innebär det att odla hållbart? På Impecta Fröhandel ser vi två sidor av saken - dels odling för en hållbar miljö, dels odling för att du ska känna långsiktigt välbefinnande i trädgården, täppan, på kolonin eller balkongen.

Läs mer
Odla med Impecta: Sen höst i odlingarna

Årets sista Odla med Impecta tar en titt på hur det ser ut i novemberträdgården. En solig dag är det ljuvligt att komma ut och njuta av de färger som håller sig kvar och känna doften av förmultning. När allting vissnar ner är det både ett avslut och en början på något nytt.

Läs mer
Tillbehör vid sådd och förkultivering

När du ska förkultivera fröer till blommor, grönsaker och kryddväxter finns olika tillbehör att välja mellan avsedda att skapa bästa förutsättningar för sådden. Vilka du väljer att använda beror på vad du ska så, hur mycket du sår och så klart hur du själv önskar göra dina sådder.

Läs mer
Perlit och vermikulit i odling

Hör du ofta talas om att vermikulit och perlit är bra att använda vid frösådd och odling? Är det svårt att riktigt få kläm på vad de är bra för och vilken skillnaden på dem är? Låt oss titta närmare på vermikulit och perlit - vad är det, vad används de till och vilka egenskaper skiljer de åt.

Läs mer
Logga in
Favoriter
Kundtjänst

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK
landpopup