Farbror Gröns bästa - Zinnia | Johannes Wätterbäcks tips | Impecta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.

Farbror Gröns bästa zinniafröer
Farbror Gröns bästa - Zinnia
Farbror Gröns bästa - Zinnia
Farbror Gröns bästa - Zinnia
Farbror Gröns bästa - Zinnia
Farbror Gröns bästa - Zinnia

Farbror Gröns bästa - Zinnia

Benämns även som:

Vår odlarvän Farbror Grön har samlat sina favoritfröer till zinnia. Så här berättar Johannes Wätterbäck med egna ord om zinnians plats i hans odlingar:

"För mig är zinnian den eviga blomstrande följeslagaren. Jag har odlat den så länge och i princip överallt! 
Var jag än placerar mina gröna fingrar vill jag att den existerar och tar plats. I perennrabatten som en tillfällig solitär, i ett ettårigt hav av fägring eller som en samplanteringsblomma bland grönsakerna. 'Oriole' är en självklar blickpunkt med sina stora blommor som nästan lyser som eld, 'Purple prince' är så där rosa som man vill att sommaren ska vara och 'Green Apple', den diskreta skönheten, som man trots den milda färgen aldrig missar. När jag målar med zinnia gör jag det utan gränser och testar mig fram! Jag sår den i kallväxthuset i mitten av april."

Odling från frö:

Förkultiveras inomhus i såjord mars-april. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Placeras i 20-25 grader, ljust och svalt efter groning. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland när jorden blivit uppvärmd.

Art. Nr:
H1001
Lagerstatus:
Pris:
129 kr
 • 1: 1 st. Zinnia 'Oriole' (Artnr. 8834)
 • 2: 1 st. Zinnia 'Green Apple' (Artnr. 8844)
 • 3: 1 st. Zinnia 'Purple Prince' (Artnr. 8835)
 • Logga in
  Favoriter
  Kundservice

  Välj land

  Stäng och fortsätt med SEK