GDPR - Så behandlar vi dina kunduppgifter

1. Inledning
Vi på Impecta Fröhandel är måna om att hantera integritetsfrågor korrekt. Vi vill med denna information berätta hur vi hanterar personuppgifter och hur vi följer de legala kraven på hanteringen av information.

Dataskyddslagen GDPR trädde i kraft den 25 maj 2018. Lagen har högt ställda krav på att alla organisationer som lagrar och behandlar personuppgifter har tydliga syften för detta. Likaså en struktur och ett arbetssätt som möjliggör att du som individ kan få dina uppgifter behandlade eller raderade.

Vår ambition är inte bara att följa lagen, utan att även föregå med gott exempel i vårt interna arbete.

2. Vårt interna arbete
Under våren 2018 gick vi igenom alla register som innehåller någon form av personuppgifter och skapade en struktur kring dessa avseende nödvändighet, innehåll och gallringsregler. Arbetet resulterade i en policy och rutinbeskrivningar som rör vårt interna informationssäkerhetsarbete, dessa dokument revideras löpande och ses över minst en gång per år.

Vi har även inventerat den data som vi samlat in tidigare, och samlar in löpande för att kunna hantera personuppgifter enligt regelverk och för att möjliggöra en smidig dialog med våra kunder och intressenter. Vi har vidare arbetat för att öka säkerheten och begränsa tillgång till information via olika rättighetsnivåer för personal hos oss, eller våra personuppgiftsbiträden som kan komma att använda den.

Ytterst ansvarig för behandling av personuppgifter är Impecta Fröhandel AB 556196-3587.

3. Personuppgifter
Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Det rör t.ex personnummer, personnamn, adress, personliga e-postadresser och i vissa fall även ip-nummer. GDPR inbegriper alla former av behandling av uppgifterna såsom insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

4. Hur har vi samlat in dina personuppgifter?
Dina personuppgifter har vi samlat in via olika kanaler.

1. Du är kund hos oss och har lämnat uppgifter för att vi ska kunna hantera din order.
2. Du har ansökt om att få ta del av vårt nyhetsbrev.
3. Du har besökt oss på mässor och lämnat dina uppgifter.
4. Du har träffat oss personligen och lämnat dina uppgifter.
5. Vid besök på www.impecta.se samlas i vissa fall ip-nummer in men kopplas aldrig till någon person.

5. Här används dina kunduppgifter

Ändamål Personuppgifter Typ Laglig grund/intresseavvägning
Beställning Namn, adress personnummer och eventuellt telefonnummer. Adressuppgifter För att fullgöra våra åtagande gentemot dig som kund.
Frökatalogen Namn och adress Adressuppgifter För att kunna skicka frökatalogen. Du kan beställa eller avboka frökatalogen genom kryss i kassan vid beställning. Eller genom att maila till kundtjanst@impecta.se
Nyhetsbrev Namn och e-postadress E-postadress Berättigat intresse. Nyhetsbrev skickas endast om du slutfört en beställning eller själv beställt det.
Spårning/statistik Cookie och/eller ev. ip-nummer Mätpixel Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att kunna tillhandahålla en fungerande webtjänst och för att informera dig om vår verksamhet.

Mätpixlar används för Google Analytics, Facebook, Instagram, Bing, Adwords, Hotjar och Kundo.  I inga fall kan mätdata kopplas till en fysisk person utan används enbart för insamlig av statistik eller marknadskommunikation. Varje användare kan välja att stänga av/blockera dessa via webbläsaren. På Facebook kan man dessutom välja bort innehåll från en specifik avsändare ur sitt flöde direkt i applikationen. Här kan du se hur Google hanterar insamlad data. Om du väljer att stänga av cookies kan viss funktionalitet på vår webbplats sluta fungera. Cookies för marknadsföring och statistik kan stängas av utan risk för minskad funktionalitet. Information om cookies på minacookies.se

6. Tredje part
Impecta Fröhandel delar aldrig dina uppgifter till tredje part annat än för att fullgöra våra egna berättigade syften. Dvs. din postadress eller e-postadress kommer aldrig att lämnas ut eller säljas till någon annan. Vid använding av tredje part för berättigade syften skrivs personuppgiftsbiträdesavtal.

7. Hur länge sparar vi dina uppgifter?
Vi sparar dina uppgifter så länge det finns en kundrelation mellan oss eller om du själv bett om det exempelvis i form av prenumeration på vårt nyhetsbrev. Vi sparar även uppgifter för att tillgodose lagliga krav. Normalt gallras uppgifter efter max sju år i enlighet med bokföringslagen. Detta görs två gånger per år.

8. Dina rättigheter
Du som har uppgifter i våra register har lagstadgad rätt att begära registerutdrag av dina personuppgifter kostnadsfritt en gång per år. Din begäran ska vara skriftlig och egenhändigt undertecknad samt innehålla uppgift om namn och personnummer. Detta behöver vi för att säkerställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.

Skicka din begäran om registerutdrag, information eller rättning av felaktiga uppgifter till: Impecta Fröhandel, Granebo 1, 643 98 Julita. Informationen kommer att sändas till din folkbokföringsadress.

Om dina uppgifter hos oss är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade.

Du har rätt att motsätta dig behandling för direktmarknadsföringsändamål. Du kan avregistrera dig från fortsatta utskick som rör direktmarknadsföring (nyhetsbrev + frökatalog) genom att anmäla detta till oss. Antingen genom e-post till kundtjanst@impecta.se eller genom att avregistrera dig vid utskick av nyhetsbrevet. Det finns en avprenumerationslänk längst ned i varje nyhetsbrev.

Du har rätt att begära radering av dina uppgifter förutsatt att det inte finns några lagliga krav som kräver att vi måste ha dem kvar (t.ex. bokföringslagen).

Kundrecensioner via Lipscore, din feedback är viktig för oss

Vi strävar alltid för att bli bättre & säkerställa att vi har ett erbjudande som våra odlarvänner uppskattar. Er feedback är därför väldigt viktigt för oss. Vi använder oss av ett recensionsverktyg som heter Lipscore. Vilket innebär att vi kan efter att ni gjort ett köp hos oss kontakta er via den emailadress eller telefonummer som ni angett på ordern. 

För det omdöme ni lämnar visar vi endast upp ett förnamn, datum & den kommentar som angetts. Både bra som dåliga. Detta för att andra eventuella odlarvänner ska kunna se vad andra kunder tycker om oss & hur deras köpupplevelse var.

 

Veckans Frösort

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

4.6/5 (10259)
2024-06-12
Mycket snabb leverans!!! Bra priser! Bra utbud!
- Cathrine W
2024-06-12
Verkar bli bra även om det är lite tidigt än att veta hur skörden blir 😀 snabb leverans och produkterna väl förpackade för att inte bli skadade.
- Ann A
2024-06-12
Bra bemötande, snabb leverans
- Annica A
2024-06-12
Snabb leverans 
- Anneli
2024-06-11
Snabb leverans 
- Hans S
2024-06-11
Bra fröer och snabb leverans. 
- Linda V
2024-06-11
Så mycket spännande fröer och snabb leverans.
- Lisbeth T
2024-06-11
Snabb och bra service vilket ju är precis det man vill ha.
- Arne C
2024-06-11
Snabb och korrekt leverans, köpte ett bevattningssystem
- Johan Å
2024-06-11
Snabbt att få hem frön, bra kvalitet.
- Camilla G
2024-06-10
Snabb leverans 
- Anna-karin S
2024-06-10
Man hittar alltid intressanta fröer hos Impecta och de håller alltid hög kvalitet. Har hittills inte varit med om att frön från dem inte har grott.
- Björn-Marcus S
2024-06-10
Snabb leverans brett sortiment 
- Lena S
2024-06-10
Jag  har alltid lyckats med mina odlingar då  jag  använt färskt frö från  Impecta  och oftast  då jag haft fröna liggande över vintern. Det är ett bra betyg tycker jag. Dessutom har  de ett bra sortiment. Mycket att välja bland!
- Gun K
2024-06-10
Missad fröpåse vid leverans. Mailade och vips så skickades en  ny påse. Bra snabb respons på kundservicen. Toppen.👍 
- Gunilla N
2024-06-10
Snabbt och pålitligt.
- Per S
2024-06-10
Snabb och bra leverans
- Siv E
2024-06-10
Suverän kundservice även när det krånglar. Diversiteten och en uppsjö av fröer gillas starkt. Fröer med hög grobarhet. Tack för att ni finns Impecta :-)
- Sonja A
2024-06-10
Snabb leverans och bra kvalitet
- Inger U
2024-06-10
Bra och billigt
- Susanne V
Are you in the right place?
Continue to impecta.se