Köp Kejsarkrona | Vårblommande lök | Fritillaria | Impecta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.

Kejsarkrona mix, hängande klockformade blommor i gula, orange och röda kulörer.
Kejsarkrona Mix 3 st
Kejsarkrona Mix, Framsida
Kejsarkrona Mix, Odlingsanvisning
Kejsarkrona Mix 3 st
Kejsarkrona Mix 3 st

Kejsarkrona Mix 3 st

Fritillaria imperialis

Benämns även som:

En mix av imponerande kejsarkronor med hängande klockformade blommor i gula, orange och röda kulörer. På toppen av blomman sitter en liten rugge gröna blad. Stjälkarna är höga och stadiga och smyckade med smala, gröna blad. Plantera i rabatten eller låt dem förvildas i gräsmattan, på en slänt eller på naturtomten. Doftar fränt vilket håller rådjuren borta.

Plantera lök så här:

Plantera helst dina lökar direkt efter att du har fått hem dem. Gräv ett hål för en grupp lökar eller flera individuella hål för varje lök. Storleken på blomsterlöken avgör hur djupt den ska planteras. Gräv hålet ungefär dubbelt så djupt som löken är stor. Om du ska plantera mycket blomlökar kan det vara bra att använda ett lökjärn. Kejsarkronans lök har en liten urgröpning i mitten, en rest från den gamla stjälken. Löken placeras i jorden med urgröpningen snett uppåt för att undvika att den fylls med vatten. Strö gärna en matsked benmjöl i planteringshålet för friska, tåliga lökar. Täck med jord och vattna ordentligt efter plantering. Du kan plantera löken hela hösten tills frosten kommer.
Art. Nr:
466800
Lagerstatus:
Pris:
139 kr
Portionsmängd: 3
Växtläge: sol-halvskugga
Höjd: 90 cm
Färg: blandade
Såtid: sep - dec
Blomtid/Skördetid: april - maj
Årighet: Flerårig
Logga in
Favoriter
Kundservice

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK