Köp Klotlök | Vårblommande lök | Allium | Impecta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.

Klotlök, allium vars blomma först är grön för att stegvis bli purpurröd.
Klotlök 25 st
Klotlök Framsida
Klotlök odlingsanvisning
Klotlök 25 st
Klotlök 25 st

Klotlök 25 st

Allium sphaerocephalon

Benämns även som:

En charmfull allium vars äggformade blommor på stadiga stjälkar ser ut som trumpinnar när de vajar i vinden. Inledningsvis är blomman grön för att stegvis förvandlas till purpurröd uppifrån och ner, vilket gör att den under en period är tvåfärgad. Mycket dekorativ i grupper i rabatten där den drar blickarna till sig innan perennerna är i blom. Fin och hållbar som snittblommor.

Plantera lök så här:

Plantera dina lökar så snart du kan efter att du har fått hem dem. Förvara torrt och luftigt fram till plantering. Gräv ett hål för en grupp lökar eller flera individuella hål för varje lök. Storleken på blomsterlöken avgör hur djupt den ska planteras. Gräv hålet ungefär dubbelt så djupt som löken är stor. Om du ska plantera mycket blomlökar kan det vara bra att använda ett lökjärn. Lägg alltid löken i jorden med spetsen uppåt. Strö gärna en matsked benmjöl i planteringshålet för friska, tåliga lökar. Täck med jord och vattna ordentligt efter plantering. Du kan plantera löken hela hösten tills frosten kommer.
Art. Nr:
465800
Lagerstatus:
Pris:
54 kr
Portionsmängd: 25
Växtläge: sol-halvskugga
Höjd: 90 cm
Färg: lila
Såtid: sep - dec
Blomtid/Skördetid: juni - juli
Årighet: Flerårig
Logga in
Favoriter
Kundservice

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK