Fri frakt på allt hela helgen! Erbjudandet gäller t.o.m. den 24 augusti, 2025.
Jordnära - Tankar och tips för odlarvänner

Veckans Frösort

Himmelska aromer

Stryk med handen över basilikans blad i sommarsolen och känn de förförande dofterna. Skörda bladen och lägg dem på en solmogen, skivad tomat. Ringla olivolja över, strö lite salt på toppen och smaka. Nu förstår du varför de gamla egyptierna ansåg att basilika kunde öppna porten till himmelriket. Storbladig basilika 'Italiano Classico' är precis som det låter en klassiker som aldrig saknas i det italienska köket. I nordiskt klimat trivs basilika bäst i krukor och kärl på en varmt omfamnande, läig plats. I blom bjuder den på vackra, vita spiror som dock försämrar smaken på bladen. Odla lite för skörd av blad och lite för att gå i blom åt humlor och bin som lockas till de himmelska aromerna.

Läs mer
ARTIKEL 484 1285. «Föregående 481 482 483 484 485 486 487  Nästa »  | Visa alla