Odling för alla
Frönyheter 2024
Odling för alla
Frönyheter 2024

Vårt största nyhetssläpp någonsin.

Över 160
nya sorter

Väck din odlarglädje till liv med över 160 nya sorter ur alla växtgrupper och för alla odlare. Upplev växande glädje i en prunkande kruka på fönsterbrädan eller i frodiga rabatter och grönsaksland.

Sorter du kan så nu

Från frö till tallrik
Från frö till tallrik

 
Nyhet 50 % Erbjudande
Växthusgurka F1 'Ayda'
41.75 kr (83.50 kr)
Köp
Info
Nyhet
Paprika 'Roter Augsburger'
Nyhet
Paprika 'Chocobell'
49.50 kr
Köp
Info
Nyhet 30 % Erbjudande
Rädisa 'Raxe'
34.65 kr (49.50 kr)
Köp
Info
Nyhet
Isbergssallat 'Derel'
27.50 kr
Köp
Info
Nyhet
Bindsallat 'Blonde maraîchère'
Nyhet
Plocksallat 'Cavendish'
27.50 kr
Köp
Info
Nyhet 30 % Erbjudande
Blekselleri F1 'Darklet'
34.65 kr (49.50 kr)
Köp
Info
Nyhet
Salladssenap 'Wasabino'
39.50 kr
Köp
Info
Nyhet
Salladssenap 'Crimson Red'
Nyhet
Salladssenap 'Golden Streak'
Nyhet 3 för 2
Brysselkål 'Groninger'
49.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Tefatspumpa 'Gagat'
39.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Squash 'Verte Non Coureuse d'Italie'
Nyhet 3 för 2
Rödbeta 'D'Egypte'
39.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Rödbeta 'Crapaudine'
17.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Popmajs 'Negrocine'
49.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Höstmorot 'Gniff'
39.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Persilja Krusbladig 'Wega'
Nyhet 3 för 2
Koriander 'Lemon'
39.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Koriander 'American Long Standing'

Havannapeppar 'Carolina Reaper'

Frönyhet 2024

Som att äta flytande lava har någon beskrivit vår nya chili ’Carolina Reaper’, en av världens hetaste sorter. Odla den med glädje och spänning men hantera med försiktighet. De läckra frukterna drar blickarna till sig med sitt knottriga skal och en liten gadd som nästan signalerar hetta.

Rosenskära & Zinnia

Nyhet 3 för 2
Zinnia 'Oklahoma Salmon'
59.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Zinnia 'Oklahoma Pink'
59.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Zinnia 'Zinderella Red'
53.50 kr
Köp
Info
Nyhet 3 för 2
Zinnia 'Zinderella Peach'
Nyhet 3 för 2
Rosenskära 'Apricot Lemonade'
Nyhet 3 för 2
Rosenskära 'Double Click Bicolour Violet'
Nyhet 3 för 2
Rosenskära 'Popsocks White'

Bukettranunkel

Frönyhet 2024

Ranunkler är trendiga. I år har det därför varit extra spännande att prova oss fram till en bukettranunkel som fungerar att odla från frö. Bland våra nyheter finns resultatet i sorten F1 ’Bloomingdale II Pink Shade’, som välkomnar våren med tätt fyllda, ceriserosa ranunkler.

Solrosor
Solrosor

Nyhet
Solros 'Summer Lovin'
53.50 kr
Köp
Info
Nyhet
Purpursolros F1 'Desire Red'
Nyhet
Solros F1 'Procut White Nite'
Nyhet
Fylld Solros 'Firefox'
49.50 kr
Köp
Info

Jordgubbe F1 'Loran'

Frönyhet 2024

Vi vill att alla ska kunna odla välsmakande jordgubbar till sommaren. Därför har vi tagit in sorten F1 ’Loran’ som ger massor av extra söta bär som kan odlas i lådor, amplar, rabatt och växthus. Plantan får nya blommor och bär hela sommaren så barnen kommer älska F1 ’Loran’.

Tomater
Tomater

Nyhet
Körsbärstomat 'Aztek'
17.50 kr
Köp
Info
Nyhet
Körsbärstomat F1 'Consuelo'
Nyhet
Körsbärstomat F1 'Charmant'
Nyhet
Körsbärstomat 'Cherry Falls'
Nyhet
Körsbärstomat F1 'Beata Sweet'
Nyhet
Plommontomat F1 'Kajsa Sweet'
Nyhet
Plommontomat 'Taiko'
17.50 kr
Köp
Info
Nyhet 30 % Erbjudande
Plommontomat 'Black Plum'
37.45 kr (53.50 kr)
Köp
Info
Nyhet
Plommontomat 'Celsior'
49.50 kr
Köp
Info
Nyhet
Plommontomat F1 'Ravello'
Nyhet
Tomat 'Maja'
27.50 kr
Köp
Info
Nyhet
Tomat 'Blackball'
Nyhet 30 % Erbjudande
Cocktailtomat 'Weißer Pfirsich'
37.45 kr (53.50 kr)
Köp
Info

Av odlare för odlare

Vår provodling

Alla frönyheter provodlas hos oss i Julita i Sörmland. Det är här, i det noggranna arbetet från sådd till blomning och skörd, som vi ser vilka arter och sorter som är bäst anpassade för att odla i vårt nordiska klimat. Det är också här vi upplever såväl samma glädje som samma utmaningar som alla våra odlarvänner.
 

Här har vi samlat bilder och information om årets frönyheter

Veckans Frösort

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

4.6/5 (9430)
2024-05-26
Snabb å bra leverans 👌☀️
- Camilla Å
2024-05-26
Det finns så mycket att välja på. Blir så lycklig när katalogen dimper ner i brevlådan. 
- Solveig H
2024-05-25
Snabba och bra leveranser, stort utbud av fröer
- Kristina R
2024-05-24
snabb service
- Stig Å
2024-05-24
Stort utbud och bra och snabb service.
- Eva M
2024-05-24
Mycket bra service och telefonsupport. Tack för det!
- Maria K
2024-05-24
Utmärkt kundtjänst. Svårhanterade  fröpåsar.
- Åsa V
2024-05-24
Jag är super nöjd. Snabb levans o bra priser.
- Pia E
2024-05-24
Väldigt snabba leveranser! 
- Pernilla S
2024-05-23
Snabb leverans. Lätt att beställa.
- Kristina M
2024-05-23
Snabb leverans + bonusfrö  Mycket uppskattat.
- Jan K
2024-05-23
Bra priser och snabb betjäning. Jättenöjd!!
- Mia R
2024-05-23
Nöjd med mina beställningar.
- Elisabeth A
2024-05-23
Bra kvalite snabb leverans
- Ingrid H
2024-05-23
Bra fröer och snabb leverans.
- margareta S
2024-05-23
Jag är nöjd med min beställning!
- Boel U
2024-05-23
Bra hemsida och lätt att beställa
- Jan-Åke C
2024-05-23
Är ingen större odlare men det jag behöver köper jag från er! Bra priser, snabba leveranser och bra produkter!
- Torgny
2024-05-23
Nöjd med produkten och den snabba leveransen
- Tanja H
2024-05-23
Super bra produkter  och toppen kvalitet. Och snabb leverans. Nöjd kund.
- Jeanette T
Are you in the right place?
Continue to impecta.se