Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Stora, runda, vita frukter, något ribbade, med oregelbundna, rosalila strimmor. Vitt, saftigt fruktkött med mild smak. Används bl.a. till rätten ugnsbakad "Eggplant Parmigiana". Medeltidig, för växthus och varma frilandslägen.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus i såjord vid ca 25 gr, ljust och svalare efter groning. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Toppa plantorna vid 25 cm höjd. Låt 2-4 sidoskott växa upp. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Odlas i växthus eller på varmt utomhusläge.