Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Broccoli där huvudskotten delar sig i fina, långstjälkiga buketter. Fortsätter sätta sidoskott varefter man skördar hela hösten. Söt och mild kålsmak, där även de vitaminrika stjälkarna och bladen gör sig fint i wok, ångkok m.m.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus mars-april. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Placera i ca 20 grader, ljust och svalare efter groning. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland när jorden blivit uppvärmd till minst 15 grader. Undvik uttorkning. Skär av blomhuvudena tidigt för fler sidoskott. Fiberduk eller kålnät skyddar mot skadeinsekter.