Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Kulturarv. Från 1890. Ger mängder av mörkgröna, fasta huvuden. Särklassigt smakrik. Brysselkålen används främst kokt som tillbehör. Bra höst- och vintersort. Utmärkt fryssort.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus i såjord mars-maj. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Placera i ca 20 grader, ljust och svalare efter groning. Utplanteras efter avhärdning på solig växtplats. Kan även sås direkt på friland när jorden blivit uppvärmd. Fiberduk eller kålnät skyddar mot skadeinsekter. Kan skördas från september fram till jul. Toppning i augusti hjälper de sista huvudena att utvecklas. Godast efter ett par frostnätter.