Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Gammal, svensk sockerärt från Halland. Medelhög med gröna, något kurviga baljor som skördas späda att ätas direkt eller kokas och serveras med smör. Går också bra att frysa in. Helt mogna ärtor används till ärtsoppa.
Odlad och skördad i Sverige genom Programmet för odlad mångfald.
OBS! Mycket begränsad frötillgång, max en portion per kund!
Odling från frö:
Sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Täck gärna med fiberduk. Baljorna skördas efterhand innan ärtorna är fullt utvecklade. Stödjes vid behov. Bäst i varmt växtläge på lucker jord. Kan sås i omgångar fram till midsommar.