Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Högvuxna, täta, runda knölar med anisliknande smak. Kan skördas under lång tid och går sent i blom. Upprätt, friskt och dillikt bladverk. Knölarna och bladskaften används som delikatessgrönsak i bl.a. fiskrätter. Fröna används som brödkrydda. Odlingssäker sort för det nordiska klimatet.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus april-maj. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland när jorden blivit ordentligt uppvärmd. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. För tidig direktsådd eller utplantering leder till stockbildning och uteblivna knölar.