Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Välkänd örtkrydda i medelhavsköket. Halvbuske med förvedad stam och aromatiskt, mörkgrönt bladverk. Färska och torkade blad används som krydda till pizza, tomat- och pastarätter, sallader m.m. Rosalila blommor i kvastlika flockar. Dekorativ för rabatt och kant. Bra dragväxt för bin och fjärilar.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus i porös, väldränerad jord i februari-mars. Använd planteringsjord blandad med 1/5 perlit eller finkornigt grus. Fukta jorden och tryck endast lätt ned fröerna på jordytan. Transparent täckning försedd med lufthål, alternativt lufta regelbundet. Kan även sås utomhus i krukor eller på friland avsett för uppdrivning maj-september. Utplanteras på växtplatsen följande höst eller vår.