Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Snabbväxande rosmarin som utvecklas bra redan första året. Halvbuske med grågrönt aromatiskt, barrlikt bladverk. Kvistar skördas hela före blom och används färska eller torkade bl.a. i grillmarinader och kryddblandningar, särskilt till lamm. Dekorativ prydnadsväxt med buskigt växtsätt för krukor, lådor och friland.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus i såjord februari-maj. Placeras i kylskåp 2 veckor, därefter rumstemperatur. Efter groning ljust och svalare. Utplantering efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås i krukor utomhus i skuggläge i mars-april. Täck sådden med 2-4 mm perlit eller finkornigt grus. Kan övervintras frostfritt.