Fri frakt vid köp av enbart fröer över 400 kr. Gäller ej dahliaknölar och potatis.  |  Spana in vår Fyndhörna upp till 60 % på utvalda sorter

Darwinhybridtulpan ''Red Impression'', röda blommor med vacker satinglans.
Darwinhybridtulpan 'Red Impression' 10 st
Darwinhybridtulpan ''Red Impression'' Framsida
Darwinhybridtulpan ''Red Impression'' odlingsanvisning
Darwinhybridtulpan 'Red Impression' 10 st
Darwinhybridtulpan 'Red Impression' 10 st
Darwinhybridtulpan 'Red Impression' 10 st

Darwinhybridtulpan 'Red Impression' 10 st

Tulipa Darwin hybrid

Benämns även som:

En praktfull, tidlös tulpan vars stora, klarröda blommor har en vacker satinglans. Mycket effektfull att plantera i klungor i rabatten eller på naturtomt, men även utmärkt för odling i kruka på terrass och balkong. 'Red Impression' tillhör Darwinhybriderna, en grupp medeltidiga tulpaner som kännetecknas av klassiskt äggformade blommor på höga, stadiga stjälkar. Återkommer troget år efter år och breder ut sig med sidolökar.

Plantera lök så här:

Plantera dina lökar så snart du kan efter att du har fått hem dem. Förvara torrt och luftigt fram till plantering. Gräv ett hål för en grupp lökar eller flera individuella hål för varje lök. Storleken på blomsterlöken avgör hur djupt den ska planteras. Gräv hålet ungefär dubbelt så djupt som löken är stor. Om du ska plantera mycket blomlökar kan det vara bra att använda ett lökjärn. Lägg alltid löken i jorden med spetsen uppåt. Strö gärna en matsked benmjöl i planteringshålet för friska, tåliga lökar. Täck med jord och vattna ordentligt efter plantering. Du kan plantera löken hela hösten tills frosten kommer.
Pris: 76 kr
Artnr:
465300
Lagerstatus:
Slut för säsongen
Portionsmängd: 10
Växtläge: sol-halvskugga
Höjd: 60 cm
Färg: röd
Såtid: sep - dec
Blomtid/Skördetid: april - maj
Årighet: Ettårig
Sommarrea 2023

Odlarnas favoriter

Nyhet 50 % Erbjudande
Anemondahlia 'Soulman' 1 st
38 kr (76 kr)
Köp
Info
Nyhet 50 % Erbjudande
Dekorativdahlia 'Duet' 1 st
32.50 kr (65 kr)
Köp
Info
Nyhet 50 % Erbjudande
Dekorativdahlia 'Gallery Art Fair' 1 st
Nyhet 50 % Erbjudande
Dekorativdahlia 'Pink Isa' 1 st
42.50 kr (85 kr)
Köp
Info
Nyhet 50 % Erbjudande
Dekorativdahlia 'Smokey' 1 st
38 kr (76 kr)
Köp
Info
Nyhet 50 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Café au Lait Rosé' 1 st
Nyhet 50 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Café au Lait' 1 st
Nyhet 50 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Frost Nip' 1 st
Nyhet 50 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Kelvin Floodlight' 1 st
Nyhet 50 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Mom's Special' 1 st

Andra köpte även

Vermikulit
89 kr
Köp
Info
40 % Erbjudande
Sockermajs F1 'Sweet Nugget'
27.60 kr (46 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Purjolök 'Blauwgroene Winter'
27.60 kr (46 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Märgärt 'Wonder van Amerika'
27.60 kr (46 kr)
Köp
Info
Erbjudande
Pak Choi F1 'Joi Choi'
18 kr (46 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Hänglobelia 'Saphir'
22.20 kr (37 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Sommarmorot 'Nantes 2'
9.90 kr (16.50 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Körsbärstomat 'Venus'
22.20 kr (37 kr)
Köp
Info

Rubrik

Veckans Frösort

Blommande konstverk

Under nästan hundra år, från sent 1800-tal till slutet av förra seklet, levde konstnären och trädgårdsmästaren Cedric Morris. Hans brinnande passion för blommor syntes i såväl konsten som i den vackra trädgården i grevskapet Suffolk, nordost om London. Cedric älskade vallmor och särskilt sorter med dova kulörer på de skira kronbladen. I sina rabatter rensade han envist bort blommor i starkt orange och rött till förmån för milda pasteller. Och där någonstans, på Cedrics ägor, såg kornvallmo ’Mother of Pearl’ dagens ljus. Dovt antikpurpur, milt pastellrosa och åsklila med silvriga inslag var precis de finstämda toner denna blomsterälskande målare hade drömt om.

2023-05-28

Minnesvärd elegans

I rabatter skapas små världar av blommor med plats för en mångfald av karaktärer. En del arter blommar enligt devisen att underbart är kort, med iögonfallande blomning på svajiga stjälkar under några veckor. Andra tar en resolut och stabil plats i blomstervärlden under hela sommaren och tidig höst. Som praktvädd ’Fire King’ − en ettåring som önskar bli ihågkommen. På stadiga men ändå nätta stjälkar reser den sig stilfullt ur sin egen grönska. I juli slår en förtjusande blomma ut. Den väldoftande vädden ’Fire King’ är tät, välformad och färgad i scharlakansrött med vitt strössel i topparna. Så fröerna för ett elegant tillskott i sommarens blomning, liksom i färska och torkade buketter.

2023-05-21

Nordisk mästare

Som en av få grödor har kålroten inga vilda släktingar. Under 1600-talet såg den dagens ljus i Norden genom en korsning mellan rova och kål. Detta var före potatisens genomslag och behovet av nyttiga och tåliga grödor var skriande. På västgötska kallades den nya livsviktiga roten för rotabagge. Fröer skeppades utomlands till Skottland och Frankrike där kålrot än idag heter rutabaga. När potatisen stormade in i de svenska hushållen på 1800-talet föll kålroten i glömska. Tack vare Programmet för odlad mångfald och det stora fröupproret har många sorter av fröer till kålrot samlats in och nu odlas de återigen för sin nytta och smak. Prova kålrot 'Champion' och lär känna en nordisk mästare.

2023-05-14

Skönhet som varar

När försommarens intensiva fägring har dragit sig tillbaka skjuter riddarsporrarna fart för att blomma med liv och lust tills hösten tar vid. Blommorna gömmer pollen och nektar som lockar små gynnare till trädgårdens rabatter och krukor. Den romerska riddarsporren 'Fancy Belladonna' är ettårig och sparar inte på krutet under sitt enda framträdande. Utsökta, långstjälkiga blomspiror kläs med stjärnformade, enkla blommor i ljuslila till mjukt rosa. Mörka strimmor ger kronbladen extra liv. När sporrens nedersta blomma har slagit ut och toppen fortfarande har en outslagen knopp är tiden utmärkt att plocka 'Fancy Belladonna för att torka till vinterns buketter och skönhet som varar länge.

2023-05-07

Sommarjuveler

Bland odlingens höjdpunkter finns sådden av sommarblommor i vårvarm jord. När är det då äntligen dags? En engelsk sägen berättar om ett råd från herrgårdarnas trädgårdsmästare: Om du vill veta när du kan börja så, ta av byxorna och sätt dig på marken − känns det inte alltför obehagligt är jorden redo att bruka. Mer nutida vägledning är att rulla en näve jord i handflatan; trillar den lätt sönder kan du börja så. En blomma som kom i jorden runt många slott och gårdar var sommarklätten − även kallad ängens juvel. 'Queen Formula mix' slår ut i skira blommor i en palett av vitt och purpurrosa. Sommarklätten svävar högt på sirliga stjälkar och ser gärna vallmo och blåklint som sina grannar.

2023-04-23

Krispig krydda

Vårsolen värmer jorden som äntligen har torkat upp efter vinterns eviga blöta. Det är tid att så grönsakerna som ska bli säsongens första skörd. Fröer till rädisa 'Felicia' petas ner någon centimeter i kökslandets mylla. Där tar det inte många dagar innan en grodd spränger igenom fröskalet för att leta sig upp mot markytan. Väl ovan jord bildas två hjärtblad som kommer försörja den lilla plantan med näring första tiden. Snart frodas rädisans blast och fylls i solljuset av energi att skicka ner till den växande roten. När det är dags att dra upp purpurfärgade 'Felicia' ur jorden väntar smakupplevelsen av säsongens första, krispigt kryddiga och ljuvligt goda rädisa.

2023-04-16

Fluffigt ögongodis

Som en kudde att vila kinden mot är den fyllda solrosen 'Gummy Bear'. Ett fluffigt ögongodis som kommer samla beundrare under sommarens spektakulära blomning. Heldubbla, citrongula solrosor flockas ovan tät grönska och ser nästan ut att ömsint knuffa varandra fram och tillbaka. Upplevelsen blir böljande, gula vågor att vila blicken i. En generös blomning ger dig utrymme att ta in 'Gummy Bear' i sommarens vaser, där solrosen står länge i sin fulla prakt. I trädgården fortsätter blomningen till september då den gula färgen djupnar i sensommarsolens varma ljus.

2023-04-09

Succé i köket

I växtriket är kål kungen av variation. Kåldynastin har regerat länge och brett ut sig över världen med lockelser i olika smak, form och färg. Den koniska spetskålen 'Express', är en sort som tagit variation till en egen nivå. Under sommaren skördas de första toppiga huvudena, tätt bundna av ljusgröna, krispiga blad. Den söta och milda smaken gör succé i köket. Spetskålen kan njutas rå eller fylld och bakad i ugn. Den kan också ångas, bräseras, stekas, friteras, ugnrostas, picklas och syras. Kålhuvudena står gärna kvar i grönsakslandet en bit in på hösten för att sedan lagras inför vinterns variationsrika tillagning. Odla spetskål ’Express’ och upplev glädjen som det värdefulla kålsläktet skänker i såväl köket som grönsakslandet.

2023-04-02

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK