Köp Italiensk Tulpan 'Cynthia' | Vårblommande lök | Tulipa | Impecta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.

Italiensk Tulpan ''Cynthia'', djupt röda blommor med gul kant.
Italiensk Tulpan 'Cynthia' 10 st
Italiensk Tulpan ''Cynthia'' Framsida
Italiensk Tulpan ''Cynthia'' Odlingsanvisning
Italiensk Tulpan 'Cynthia' 10 st

Italiensk Tulpan 'Cynthia' 10 st

Tulipa clusiana

Benämns även som:

Kallas också ’Lady tulip’. En italiensk tulpan vars yttre kronblad är djupt röda med gul kant medan de inre kronbladen är nästan helt gula. När den utslagna blomman vänder sig mot solen strålar de blå ståndarna från en gul botten. Mycket vacker i grupper i rabatten, i krukor på balkong och terrass eller förvildad på naturtomten. Italiensk tulpan är en botanisk tulpan vilken kännetecknas av att den är låg, tålig, långlivad och gärna förökar sig med åren.

Plantera lök så här:

Plantera dina lökar så snart du kan efter att du har fått hem dem. Förvara torrt och luftigt fram till plantering. Gräv ett hål för en grupp lökar eller flera individuella hål för varje lök. Storleken på blomsterlöken avgör hur djupt den ska planteras. Gräv hålet ungefär dubbelt så djupt som löken är stor. Om du ska plantera mycket blomlökar kan det vara bra att använda ett lökjärn. Lägg alltid löken i jorden med spetsen uppåt. Strö gärna en matsked benmjöl i planteringshålet för friska, tåliga lökar. Täck med jord och vattna ordentligt efter plantering. Du kan plantera löken hela hösten tills frosten kommer.
Art. Nr:
465340
Lagerstatus:
Pris:
59 kr
Portionsmängd: 10
Växtläge: sol-halvskugga
Höjd: 20 cm
Färg: röd-gul
Såtid: sep - dec
Blomtid/Skördetid: april
Årighet: Flerårig
Logga in
Favoriter
Kundservice

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK