Köp Turkisk Snödroppe | Vårblommande lök | Galanthus | Impecta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.

Turkisk Snödroppe, vita klockor med gröna fläckar på de inre kalkbladen.
Turkisk Snödroppe 25 st
Turkisk Snödroppe, Framsida
Turkisk Snödroppe, Odlingsanvisning
Turkisk Snödroppe 25 st
Turkisk Snödroppe 25 st

Turkisk Snödroppe 25 st

Galanthus elwesii

Benämns även som:

Snödroppens ankomst under vårvintern är en fröjd. Turkisk snödroppe har bedårande vita klockor med gröna fläckar på de inre kalkbladen. Plantera under buskar och träd, i gräsmattan eller rabatten och låt dem förvildas. Kombinera gärna med krokus och vintergäck. För tidig fägring på balkong och terrass kan de planteras i krukor och kärl.

Plantera lök så här:

Plantera lökarna så snart du kan efter att du har mottagit dem. Plantera helst dina lökar direkt efter att du har fått hem dem. Gräv ett hål för en grupp lökar eller flera individuella hål för varje lök. Storleken på blomsterlöken avgör hur djupt den ska planteras. Gräv hålet ungefär dubbelt så djupt som löken är stor. Om du ska plantera mycket blomlökar kan det vara bra att använda ett lökjärn. Lägg alltid löken i jorden med spetsen uppåt. Strö gärna en matsked benmjöl i planteringshålet för friska, tåliga lökar. Täck med jord och vattna ordentligt efter plantering. Du kan plantera löken hela hösten tills frosten kommer.
Art. Nr:
466820
Lagerstatus:
Pris:
179 kr
Portionsmängd: 25
Växtläge: sol-halvskugga
Höjd: 15 cm
Färg: vit
Såtid: sep - dec
Blomtid/Skördetid: feb - mars
Årighet: Flerårig
Logga in
Favoriter
Kundservice

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK