Nyhet
Kampanjpris
Soldrivet bevattningssystem C60 för bevattning av upp till 60 plantor
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60
Soldrivet bevattningssystem C60

Soldrivet bevattningssystem C60

Benämns även som:

Bevattningssystem som på ett miljömässigt hållbart sätt tar hand om dina växter när du är bortrest. Ingen elektricitet eller anslutning till vattenledning behövs. Systemet använder sig enbart av solenergi och vatten ur behållare, vilket minskar CO2-utsläppen och sparar vatten.

Vattnar upp till 60 krukor eller bevattningspunkter. Innehåller Tank Range SMART-kontroll med inbyggd bevattningspump samt en sekundärpump för inblandning av flytande gödning i vattnet. Den separata solpanelen levereras med 5 meter kabel och monteringsfästen som gör att den kan installeras i soligt läge. Levereras med 25 meter slang. En vattentank på minst 1000 liter rekommenderas.

Komplettera med det utbyggnadspaket som passar din odling bäst:
57004 Utbyggnadspaket bevattningssystem
57007 Utbyggnadspaket bevattningsslang
57008 Utbyggnadspaket droppslang


Systemet arbetar i harmoni med vädret och drivs av ren solenergi. Solcellerna startar pumpen var tredje timme och bevattningen pågår till batteriet laddat ur. Ju mer sol, desto mer energi till solcellerna och därmed mer vatten till dina växter. Fungerar även i mulet väder. Det finns en tydlig display i huvudenheten där man kan finjustera bevattningsmängden i fem steg.

Max avstånd från vattenkälla till pump är 20 meter.
Max höjdskillnad från vattenkälla till pump är 2 meter.
Max höjd från vattenytan i tunnan till det högst belägna droppmunstycket är 5 meter.
Max avstånd från vattenkälla till sista droppmunstycke är 60 meter.

Systemet är frostkänsligt. Rekommenderat att tömma systemet på vatten vid risk för minusgrader.

Grundpaketet innehåller:

1 st solcellsdriven styrenhet
1 st solpanel med 5 meter kabel
1 st sekundärpump för flytande gödning
1 st vattennivåsensor
1 st finmaskigt filter + 2 st slanganslutningar (13 mm)
1 st stort dränkfilter + 2 st slanganslutningar + 1 st lock (13 mm)
1 st litet dränkfilter + 2,5 meter slang (3,5 mm)
25 meter slang (13 mm)
1 st hålverktyg
12 st slangkopplingar (4 mm)
2 st T-kopplingar (13 mm)
4 st slangstopp (13 mm)
4 st vinkelkopplingar (13 mm)
10 st markspjut (13 mm)
6 st slangklammer (13 mm)
2 st kran/styrventil (13 mm)
12 st kran/styrventil (4 mm)
1 st antihävertventil
1 st batteripack med 10 st uppladdningsbara AA-batterier

Länk till bruksanvisning
Länk till instruktionsvideoPris: 3399 kr / 2889 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 3399 kr
Antal: 
Artnr:
57047
Lagerstatus:
I lager
Grönsaker för direktsådd - 3 för 2

Odlarnas favoriter

Kampanjpris Erbjudande
Bevattningssystem 2 Droppspjut Trycksatt
Kampanjpris Erbjudande
Bevattningssystem Trycksatt Startpaket 4 Kombo
Kampanjpris Erbjudande
Droppbevattning
259 kr (289 kr)
Köp
Info
Kampanjpris Erbjudande
Fyrkanalstimer
1189 kr (1399 kr)

Andra köpte även

Slangstopp
9 kr
Köp
Info
Kampanjpris Erbjudande
Utbyggnadspaket bevattningssystem
249 kr (279 kr)
Köp
Info
Kampanjpris Erbjudande
Utbyggnadspaket droppslang
219 kr (249 kr)
Köp
Info
Skarvkoppling
9 kr
Köp
Info
Kampanjpris Erbjudande
Soldrivet bevattningssystem C24L
1689 kr (1999 kr)
Köp
Info

Rubrik

Veckans Frösort

Blommande konstverk

Under nästan hundra år, från sent 1800-tal till slutet av förra seklet, levde konstnären och trädgårdsmästaren Cedric Morris. Hans brinnande passion för blommor syntes i såväl konsten som i den vackra trädgården i grevskapet Suffolk, nordost om London. Cedric älskade vallmor och särskilt sorter med dova kulörer på de skira kronbladen. I sina rabatter rensade han envist bort blommor i starkt orange och rött till förmån för milda pasteller. Och där någonstans, på Cedrics ägor, såg kornvallmo ’Mother of Pearl’ dagens ljus. Dovt antikpurpur, milt pastellrosa och åsklila med silvriga inslag var precis de finstämda toner denna blomsterälskande målare hade drömt om.

2023-05-28

Minnesvärd elegans

I rabatter skapas små världar av blommor med plats för en mångfald av karaktärer. En del arter blommar enligt devisen att underbart är kort, med iögonfallande blomning på svajiga stjälkar under några veckor. Andra tar en resolut och stabil plats i blomstervärlden under hela sommaren och tidig höst. Som praktvädd ’Fire King’ − en ettåring som önskar bli ihågkommen. På stadiga men ändå nätta stjälkar reser den sig stilfullt ur sin egen grönska. I juli slår en förtjusande blomma ut. Den väldoftande vädden ’Fire King’ är tät, välformad och färgad i scharlakansrött med vitt strössel i topparna. Så fröerna för ett elegant tillskott i sommarens blomning, liksom i färska och torkade buketter.

2023-05-21

Nordisk mästare

Som en av få grödor har kålroten inga vilda släktingar. Under 1600-talet såg den dagens ljus i Norden genom en korsning mellan rova och kål. Detta var före potatisens genomslag och behovet av nyttiga och tåliga grödor var skriande. På västgötska kallades den nya livsviktiga roten för rotabagge. Fröer skeppades utomlands till Skottland och Frankrike där kålrot än idag heter rutabaga. När potatisen stormade in i de svenska hushållen på 1800-talet föll kålroten i glömska. Tack vare Programmet för odlad mångfald och det stora fröupproret har många sorter av fröer till kålrot samlats in och nu odlas de återigen för sin nytta och smak. Prova kålrot 'Champion' och lär känna en nordisk mästare.

2023-05-14

Skönhet som varar

När försommarens intensiva fägring har dragit sig tillbaka skjuter riddarsporrarna fart för att blomma med liv och lust tills hösten tar vid. Blommorna gömmer pollen och nektar som lockar små gynnare till trädgårdens rabatter och krukor. Den romerska riddarsporren 'Fancy Belladonna' är ettårig och sparar inte på krutet under sitt enda framträdande. Utsökta, långstjälkiga blomspiror kläs med stjärnformade, enkla blommor i ljuslila till mjukt rosa. Mörka strimmor ger kronbladen extra liv. När sporrens nedersta blomma har slagit ut och toppen fortfarande har en outslagen knopp är tiden utmärkt att plocka 'Fancy Belladonna för att torka till vinterns buketter och skönhet som varar länge.

2023-05-07

Sommarjuveler

Bland odlingens höjdpunkter finns sådden av sommarblommor i vårvarm jord. När är det då äntligen dags? En engelsk sägen berättar om ett råd från herrgårdarnas trädgårdsmästare: Om du vill veta när du kan börja så, ta av byxorna och sätt dig på marken − känns det inte alltför obehagligt är jorden redo att bruka. Mer nutida vägledning är att rulla en näve jord i handflatan; trillar den lätt sönder kan du börja så. En blomma som kom i jorden runt många slott och gårdar var sommarklätten − även kallad ängens juvel. 'Queen Formula mix' slår ut i skira blommor i en palett av vitt och purpurrosa. Sommarklätten svävar högt på sirliga stjälkar och ser gärna vallmo och blåklint som sina grannar.

2023-04-23

Krispig krydda

Vårsolen värmer jorden som äntligen har torkat upp efter vinterns eviga blöta. Det är tid att så grönsakerna som ska bli säsongens första skörd. Fröer till rädisa 'Felicia' petas ner någon centimeter i kökslandets mylla. Där tar det inte många dagar innan en grodd spränger igenom fröskalet för att leta sig upp mot markytan. Väl ovan jord bildas två hjärtblad som kommer försörja den lilla plantan med näring första tiden. Snart frodas rädisans blast och fylls i solljuset av energi att skicka ner till den växande roten. När det är dags att dra upp purpurfärgade 'Felicia' ur jorden väntar smakupplevelsen av säsongens första, krispigt kryddiga och ljuvligt goda rädisa.

2023-04-16

Fluffigt ögongodis

Som en kudde att vila kinden mot är den fyllda solrosen 'Gummy Bear'. Ett fluffigt ögongodis som kommer samla beundrare under sommarens spektakulära blomning. Heldubbla, citrongula solrosor flockas ovan tät grönska och ser nästan ut att ömsint knuffa varandra fram och tillbaka. Upplevelsen blir böljande, gula vågor att vila blicken i. En generös blomning ger dig utrymme att ta in 'Gummy Bear' i sommarens vaser, där solrosen står länge i sin fulla prakt. I trädgården fortsätter blomningen till september då den gula färgen djupnar i sensommarsolens varma ljus.

2023-04-09

Succé i köket

I växtriket är kål kungen av variation. Kåldynastin har regerat länge och brett ut sig över världen med lockelser i olika smak, form och färg. Den koniska spetskålen 'Express', är en sort som tagit variation till en egen nivå. Under sommaren skördas de första toppiga huvudena, tätt bundna av ljusgröna, krispiga blad. Den söta och milda smaken gör succé i köket. Spetskålen kan njutas rå eller fylld och bakad i ugn. Den kan också ångas, bräseras, stekas, friteras, ugnrostas, picklas och syras. Kålhuvudena står gärna kvar i grönsakslandet en bit in på hösten för att sedan lagras inför vinterns variationsrika tillagning. Odla spetskål ’Express’ och upplev glädjen som det värdefulla kålsläktet skänker i såväl köket som grönsakslandet.

2023-04-02

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK