Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Från 1930-talet. Prisad för sin milda, goda smak. Kraftiga, plattgröna baljor med ca 5 ljusbruna bönor. Skördas när baljorna börjar torka och skifta i gult. Eftertorkas inne och spritas helt torra. Används som kokböna. Bevarandesort. Odlad och skördad i Sverige av Agneta Börjeson.
OBS! Mycket begränsad frötillgång, max en portion per kund!
Odling från frö:
Sås direkt på friland när jordtemp. är minst 15 gr. Vattna före sådd och håll fuktigt under grotiden. Kan även förkultiveras inne. Täck med klar plast försedd med lufthål och placera i ca 25 gr. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Skörda efterhand.