Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.
Gourmetkrydda med buskigt växtsätt. Mycket aromatiskt, djupgrönt bladverk och små, vitrosa blommor. Både blad och blommor kan användas färska eller torkade till pizza, tomat- och pastarätter m.m. Har även ett dekorativt värde i rabatter, kanter och lådor.
Odling från frö:
Förkultiveras inomhus i februari-mars. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås utomhus i krukor eller på friland avsett för uppdrivning maj-september. Fröerna täcks med ett tunt lager sand eller vemikulit. Utplanteras på växtplatsen följande höst eller vår.