Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker i gruppen Tips / Sara Bäckmos favoriter hos Impecta Fröhandel (10308)
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker
Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker

Sara Bäckmos favoriter - Grönsaker

Benämns även som:

Sara Bäckmo har satt samman några paket med sina fröfavoriter! Det här paketet innehåller hennes 5 favoriter bland våra grönsaksfröer. Varje förpackning innehåller en påse av vardera enligt nedan. Saras tankar om fröerna i paket:

Spetskål 'Jersey Wakefield'
Detta är min favorit bland kålsorterna för att driva upp tidigt på året och sätta ut i växthus. Sådd inomhus i januari ger läcker spetskål att skörda i växthus i maj. ’Jersey Wakefield’ växer snabbt och smakar strålande.

Sötfänkål 'Finale'
De stora vackra knölarna av sötfänkål är en av mina favoriter i köksträdgården. En extra bonus är att de späda plantorna är goda som krydda och att plantor som går i blom ger ofantligt goda blommor. 

Kronärtskocka 'Green Globe'
Efter att ha provat många olika sorter av kronärtskocka har jag landat i att detta är sorten som ger godaste skockor i min odling. Stora vackra blomknoppar, lätta att äta och med mycket god smak.

Körsbärstomat 'Vilma'
Det här är min favorit av kruktomaterna! Lätt att odla och blir friska fina plantor som ger skörd tidigt inomhus och sedan hela sommaren utomhus. Tomaterna har söt och god smak då de mognar i solljus och något syrligare då de odlas inomhus i fönstret.

Jättelök 'Ailsa Craig'
Att odla gul lök från frö är roligt och ger ofta fint resultat om du har plats för sådden inomhus. Det gäller att så i tid. ’Ailsa Craig’ växer fort och ger maffiga lökar som gör odlaren stolt.

Pris: 225 kr
space
Antal:

Artnr:
10308
Lagerstatus:
I lager
 • Grönsak 1: 1 st. Spetskål 'Jersey Wakefield' (Artnr. 9267)
 • Grönsak 2: 1 st. Sötfänkål 'Finale' (Artnr. 31892)
 • Grönsak 3: 1 st. Kronärtskocka 'Green Globe' (Artnr. 9757)
 • Grönsak 4: 1 st. Körsbärstomat F1 'Vilma' (Artnr. 500)
 • Grönsak 5: 1 st. Jättelök 'Ailsa Craig' (Artnr. 9287)
 • Petunia och blomstertobak - 3 för 2

  Odlarnas favoriter

  Andra köpte även

  Rubrik

  Veckans Frösort

  Knopp ger krydda

  Solen steker klipporna som reser sig ur havet längs Siciliens kust. Det är en näringsfattig, torr och karg natur som borde skrämma bort all växtlighet. Ändå färgas klipporna av kaprisens krispigt gröna, ovala blad upphängda på långa grenar. Att skörda den välsmakande blomknoppen som ger krydda åt mat världen över är en utmaning då varenda en plockas för hand i den otillgängliga miljön. De knoppar som inte skördas slår ut i vita blommor med violetta strålande ståndare. När hösten närmar sig tilltar blomningen som en sista försäkran om att leva vidare till nästa år. På våra breddgrader odlar du kapris i kruka på terrass under sommaren och i fönsterkarmen resten av året.

  2022-11-20

  För finsmakare

  Som namnet avslöjar är strandkålens naturliga hemvist miljöer nära kusten. Där burrar salt- och vindtåliga ruggar av blad ihop sig i den ogästvänliga marken. I England har strandkål länge setts som en delikatess tack vare sina nötsmakande stjälkar och broccolilika blomknoppar. De stora bladen har en något besk smak vilket de brittiska kustinvånarna rådde bot på genom att bleka plantorna, såsom vi gör med sparris. Under hösten vandrade man ut längs stränderna och täckte strandkålen med tång. Tidig vår spirade sedan mjälla knoppar under vintertäcket. Efter primörskörden växte bladen till sig och snart lockades finsmakarna åter till stränderna för att plocka välsmakande stjälkar och blomknoppar.

  2022-10-30

  Vindlande vial

  Vårens späda, gröna skott är ivriga att få sätta fart. Rankor växer fram, finurligt beklädda med vingar och klängen. När de ger sig i väg på sin vindlande sommarfärd får buskar och snår agera stöd. Rankorna klättrar hit och dit bland kvistar och grenar med målet att ge sig upp i solljuset lagom till den ymniga blomningen. Finns det ingenting att klänga på täcks marken av en grön, yvig matta. Under sommaren slår rosenvial 'White Pearl' ut i pärlemorvita ärtblommor på korta stjälkar. Denna vindlande vial är luktärtens fleråriga och doftlösa släkting som vissnar på hösten för att återvända nästa säsong full av energi och vilja att blomma.

  2022-10-23

  Ögonfröjd

  Ett uppspelt stohej bryter ut när trädgårdens besökare passerar en buske till synes översållad av små papperslyktor. Det är när frukthölstret till japansk lykta får sin glödande orange höstkulör som växten väcker sådant intensivt intresse. Till vintern torkar frökapseln och får en ny glansperiod när lyktan täcks av gnistrande rimfrost i blek morgonsol. För den tålmodige väntar ännu en ögonfröjd då årsgamla lyktor är så skira att endast bladnerverna håller dem samman. Ett transparent nät bildas och där innanför lyser lyktans röda bär. Planterad i en vacker urna utgör japansk lykta en fantastiskt fin dekoration under lång tid och i olika spännande skepnader.

  2022-10-09

  Kejserlig rodnad

  Bland många sägner om kejsarkronan finns den som berättar hur en av blommans färger blev röd. Det sades att vid Jesus tid blommade kronorna bara i vitt och gult. De växte då bland annat i Getsemane, en trädgård vid foten av olivberget i Jerusalem. När Jesus fängslades visade trädgårdens växter sin vördnad genom att böja blommorna mot marken − alla förutom kejsarkronan som stod kvar i all sin reslighet. Den ståtliga blomman bannades för sitt högmod och rodnade då skamset. Måhända finns det andra förklaringar men i fantasin kan vi tänka att kejserlig rodnad gav blommorna en ny färg och lade grunden till vår fina mix av kejsarkronor i gula, orange och röda kulörer.

  2022-09-25

  Evig sommar

  Prästkragar är vi vana vid att se vajande i sommarvinden på ängar och naturtomter. I trädgården sprider de ett naturligt budskap och blomman reser sig ofta på höga stjälkar. För utfyllnad i rabattens nedre skikt finns den lilla jätteprästkragen F1 'Madonna' med så slösande vacker blomning att sommaren aldrig saknar fägring. 'Madonna' växer på låga, tätt grenade plantor som draperas av stora jungfruligt vita kantblommor. I mitten lyser diskblomman i klaraste gult. Medan en prästkrage mister sin skönhet slår nästa ut. Det som vissnar täcks snart av en ny blomma och sommaren känns evig.

  2022-09-18

  Ett skådespel

  När naturens formgivare låter fantasin flöda fritt skapas fascinerande design. De vackert utmejslade asiatiska liljorna målas i en spektakulär färgskala av intensivt orange, rött, gult och rosa. Blomningen iscensätter ett skådespel att längta efter. Se bara på 'Rosella's Dream', vars liljor är en sensommardröm i rabatten. Färgen skiftar från nästan vitt till mörkare rosa ut mot kronbladspetsen. Små chokladbruna prickar mot blommans mitt visar vägen för fjärilar som vill besöka de vinröda ståndarna. Det tar emot att plocka 'Rosella's Dream' till snitt och avsluta skådespelet i trädgården. Som väl är räcker det med en enda lilja i en vacker vas för att fylla ett rum med den finaste av blomsterprakt.

  2022-09-11

  Vårens morgongåva

  Vad är det för blommor som lyser en aprilmorgon någon decimeter ovan den kala marken? Tulpaner blir svaret, något förvånande för dem som föreställer sig de klassiska sorterna. Bokharatulpan 'Honky Tonk' ser nästan timid ut med sin mjuka, svavelgula färg i vårens kalla ljus. En klädsam blygsamhet för något så vackert. Under natten har blomman slutit sig för att slå ut igen vid solens uppgång. Utsidan av kronbladen är lätt strukna i gammelrosa. 'Honky Tonk' väcker längtan efter mer och tillfredsställer den genom att föröka sig med tiden. I gräsmattan eller på naturtomten kommer denna vårens morgongåva att dyka upp varje år med fler och fler utsökt vackra blommor.

  2022-09-04

  Välj land

  Stäng och fortsätt med SEK