Värmematta 230V | Sådd/Plantering | Drivhus | Impecta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt populära nyhetsbrev, naturligtvis helt gratis. Innehåller tips, nyheter och våra allra bästa erbjudanden. Som prenumerant får du även vår serie ”Veckans frösort”. Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det via en länk som finns i varje nyhetsbrev.

Värmematta 230 V, med undervärme gror frön bättre och säkrare, snabb rotbildning
Värmematta 230 V
Värmematta 230 V
Värmematta 230 V

Värmematta 230 V

Benämns även som:

Tack vare undervärme gror fröer bättre och säkrare, och sticklingar rotar sig snabbare. Ställ miniväxthus, tråg eller krukor med fat direkt på värmemattan, från sådd tills dess fröna har grott. Mattan värmer jorden till cirka 25 °C, vilket bidrar till ökad kondens i t ex minidrivhus med lock och därför måste ventilering ske noggrant. När de små plantorna är 2-3 cm och har fått karaktärsblad behövs inte undervärme längre. För att få knubbiga och kraftiga plantor behövs nu mycket ljus och den mest gynnsamma rumstemperaturen är cirka 16-18 °C.
Värmemattan kan med fördel även användas då en liten planta ska planteras om från t ex ett miniväxthus till en större kruka. Undervärmen gynnar då rotbildningen/rottillväxten hos plantan.


1. Placera värmemattan på en torr och plan yta, gärna av trä, eller på en frigolitskiva. Se till att underlaget inte har vassa kanter som kan punktera mattan.
2. I kartongen är mattan böjd men den rätar ut sig och blir plan när den kopplas till ett 230 V-uttag och blir varm.
3. Ställ miniväxthus, tråg eller krukor med fat på mattan. Tänk på att krukor med hål i botten inte får placeras direkt på mattan, de måste alltid stå på fat.
4. Vid rengöring av mattan, använd en fuktig trasa. OBS! Sladden ska dras ut före rengöring. Vik ej mattan.

Storlek: 22x53 cm, sladdlängd 1,55 m, 20 W, IP 64, dubbelisolerad.

Art. Nr:
5560
Lagerstatus:
Pris:
389 kr
Logga in
Favoriter
Kundservice

Välj land

Stäng och fortsätt med SEK