Odla ätbart i kruka

Bästa redskapen för odling och trädgård
Bästa redskapen
för odling och trädgård

Gäller utvalda tillbehör.

Kampanj-
pris
15 % Erbjudande
Kålnät 42g/kvm 10 kvm
160.65 kr (189 kr)
Köp
Info
15 % Erbjudande
Odlingsnät Jute natur
101.15 kr (119 kr)
Köp
Info
15 % Erbjudande
Trädgårdssnöre på burk
75.65 kr (89 kr)
Köp
Info
Nyhet 15 % Erbjudande
Växtnäring Fruktgrönsaker
126.65 kr (149 kr)
Köp
Info
15 % Erbjudande
Sekatör Felco 2
560.15 kr (659 kr)
Köp
Info
15 % Erbjudande
Handspade
118.15 kr (139 kr)
Köp
Info
15 % Erbjudande
Handkultivator
118.15 kr (139 kr)
Köp
Info
15 % Erbjudande
Plantetikett trä 10-pack
38.25 kr (45 kr)
Köp
Info
Nyhet 15 % Erbjudande
Plantetikett vit 100-pack
84.15 kr (99 kr)
Köp
Info

60 % på fröer i fyndhörnan
Fynda fröer i fyndhörnan

60 %
rabatt
60 % Erbjudande
Sommarmorot 'Amsterdam 3'
15.80 kr (39.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Paprika 'Yellow California Wonder'
11 kr (27.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Persilja Krusbladig 'Moskrul 2'
7 kr (17.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Spenat 'Giant America'
21.40 kr (53.50 kr)
60 % Erbjudande
Sommaraster 'Chamois Turm'
15.80 kr (39.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Plocksallat 'Salad Bowl'
19.80 kr (49.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Pak Choi 'Arax'
15.80 kr (39.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Vintersallat 'Verte de Cambrai'
19.80 kr (49.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Vattenmelon 'Sugar Baby'
15.80 kr (39.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Rädisa 'Köbenhavns Torve 2'
7 kr (17.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Squash F1 'Dunja'
23.80 kr (59.50 kr)
60 % Erbjudande
Tomat 'Indigo Rose'
26.20 kr (65.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Bladpersilja 'Gigante d'Italia/Hilmar'
19.80 kr (49.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Bladpersilja 'Gigante di Napoli'
11 kr (27.50 kr)
Köp
Info
60 % Erbjudande
Sockerärt 'Carouby De Maussane'
15.80 kr (39.50 kr)
Köp
Info

Växtnäring

Nyhet

Näring för bladgrönsaker/örter, fruktgrönsaker, sommarblommor och hydroponisk odling. Varje blandning är speciellt komponerad efter sitt syfte med en anpassad dos av kväve, fosfor och kalium.

Hur länge håller fröer?

  • Sista försäljningsmånad anger hur länge fröerna får säljas.
  • Lägsta garanterad grobarhet gäller alltid fram till sista månad för försäljning.
  • Sista försäljningsmånad är inte samma sak som sista dag för sådd.
  • Undvik svinn − fortsätt så dina fröer även efter sista försäljningsmånad.
  • Gör egna grotester av gamla fröer.

Akarina 01 Hydroponisk odling

Erbjudande 40 %

Hydroponisk odlingskruka med LED-belysning. Odla i vatten. Ingen jord behövs och du kommer snabbt igång. Passar alla som vill kunna skörda sin egen sallat hemma i köket, oavsett erfarenhet.

2000 kvalitetsfröer från Julita
2000 kvalitetsfröer från Julita

Säker betalning

Grobarhetsgaranti och 30 dagars returrätt

Tid för direktsådd

När jorden torkar upp och blir varm är det äntligen tid för direktsådd av blommor och grönsaker. Det är en härlig period då ljus och luft ger oss energin tillbaka.

Vårstädning:
Extra bra priser i fyndhörnan
Vårstädning: Extra bra priser
i fyndhörnan

Upp till
50 %

  

Odla fröer från Impecta Fröhandel – i trädgård, på balkong och terrass

Impecta Fröhandel är ett familjeföretag från Julita som har funnits sedan 1975. Vi erbjuder ett unikt sortiment av nära 2 000 olika frösorter från alla växtgrupper: grönsaker, sommarblommor, perenner, örter, nordiska vildblommor och krukväxter. 

Vi provodlar alla våra fröer

På Impecta Fröhandel provodlar vi alla sorter av fröer för att garantera att de passar för odling i vårt nordiska klimat. Vi följer fröerna från sådden till utplantering, blomning och skörd och väljer ut sorter som håller den kvalitet som vi önskar. Impecta Fröhandel är ett företag av odlare för odlare.

Så här säger vår odlarvän Sara Bäckmo:

Jag gillar Impectas utbud av fröer som passar för de olika säsongerna i min trädgård. Pålitliga sorter med bra kvalitet, alltid något nytt i utbudet och snabb leverans rakt i brevlådan − så jag kan komma igång och odla fort. 

Veckans Frösort

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

4.6/5 (10259)
2024-06-12
Mycket snabb leverans!!! Bra priser! Bra utbud!
- Cathrine W
2024-06-12
Verkar bli bra även om det är lite tidigt än att veta hur skörden blir 😀 snabb leverans och produkterna väl förpackade för att inte bli skadade.
- Ann A
2024-06-12
Bra bemötande, snabb leverans
- Annica A
2024-06-12
Snabb leverans 
- Anneli
2024-06-11
Snabb leverans 
- Hans S
2024-06-11
Bra fröer och snabb leverans. 
- Linda V
2024-06-11
Så mycket spännande fröer och snabb leverans.
- Lisbeth T
2024-06-11
Snabb och bra service vilket ju är precis det man vill ha.
- Arne C
2024-06-11
Snabb och korrekt leverans, köpte ett bevattningssystem
- Johan Å
2024-06-11
Snabbt att få hem frön, bra kvalitet.
- Camilla G
2024-06-10
Snabb leverans 
- Anna-karin S
2024-06-10
Man hittar alltid intressanta fröer hos Impecta och de håller alltid hög kvalitet. Har hittills inte varit med om att frön från dem inte har grott.
- Björn-Marcus S
2024-06-10
Snabb leverans brett sortiment 
- Lena S
2024-06-10
Jag  har alltid lyckats med mina odlingar då  jag  använt färskt frö från  Impecta  och oftast  då jag haft fröna liggande över vintern. Det är ett bra betyg tycker jag. Dessutom har  de ett bra sortiment. Mycket att välja bland!
- Gun K
2024-06-10
Missad fröpåse vid leverans. Mailade och vips så skickades en  ny påse. Bra snabb respons på kundservicen. Toppen.👍 
- Gunilla N
2024-06-10
Snabbt och pålitligt.
- Per S
2024-06-10
Snabb och bra leverans
- Siv E
2024-06-10
Suverän kundservice även när det krånglar. Diversiteten och en uppsjö av fröer gillas starkt. Fröer med hög grobarhet. Tack för att ni finns Impecta :-)
- Sonja A
2024-06-10
Snabb leverans och bra kvalitet
- Inger U
2024-06-10
Bra och billigt
- Susanne V
Are you in the right place?
Continue to impecta.se