Säsongsavslut
Säsongsavslut

Dahlia, potatis och utvalda fröer

Upp till
50 %
Dahliaknölar och sättpotatis är färskvara som behöver komma i jorden under våren. Vi går därför in i säsongsavslut och erbjuder upp till 50 % rabatt på hela vårt sortiment av dahlior och sättpotatis. Ta chansen att fynda läckra dahlior och egenodlad, välsmakande potatis. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.

Plantera på hösten

Att plantera lök på hösten är en vårgåva till dig själv. Blomningen kan kännas långt borta när du gräver ner lökarna. Vintern ligger framför dig och våren är alltför avlägsen. Men i februari, eller något senare för dig som bor i norr, är du själaglad över att de vårblommande lökarna kom i jorden för några månader sen. De är de första blommorna som bringar färg i trädgården.

Inspireras av stilen

Dras du åt det ljusrosa, pastelliga och nästan drömlika hållet eller vill du hellre mötas av en färgexplosion i rabatt och krukor? Kanske gillar du det krispigt vita eller det romantiskt blommande i mörkt röda och lila? Listan kan göras lång.

Impecta tipsar

Hoppas att du hittar fina fynd till dina rabatter och krukor. När dina lökar är planterade ligger några vilsamma månader framför dig innan de första knopparna ser dagens ljus.

Dahliaknölar

40 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Bohemian Spartacus' 1 st
40 % Erbjudande
Enkel Trädgårdsdahlia 'Happy Days Cherry Red' 1 st
40 % Erbjudande
Piondahlia 'Bishop of Llandaff' 1 st
47.40 kr (79 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Enkel Trädgårdsdahlia 'Topmix Red' 1 st
40 % Erbjudande
Fransdahlia 'Jaxon' 1 st
47.40 kr (79 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Dekorativdahlia 'Ding a Dong' 1 st
53.40 kr (89 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Café au Lait Rosé' 1 st
40 % Erbjudande
Dekorativdahlia 'Pink Isa' 1 st
53.40 kr (89 kr)
Köp
Info
50 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Avignon' 1 st
34.50 kr (69 kr)
Köp
Info
40 % Erbjudande
Kaktusdahlia 'Mick's Peppermint' 1 st
50 % Erbjudande
Kaktusdahlia 'Alfred Grille' 1 st
34.50 kr (69 kr)
Köp
Info
50 % Erbjudande
Kaktusdahlia 'Okapi's Sunset´ 1 st
39.50 kr (79 kr)
Köp
Info
50 % Erbjudande
Fransdahlia 'Deep Impact' 1 st
40 % Erbjudande
Dinnerplatedahlia 'Grand Prix' 1 st
47.40 kr (79 kr)
Köp
Info
50 % Erbjudande
Fransdahlia 'Tsuki Yori No Shisha' 1 st

Vårstädning:
Extra bra priser i fyndhörnan
Vårstädning: Extra bra priser
i fyndhörnan

Upp till
50 %
 

Svensk sättpotatis

40 % Erbjudande
Sättpotatis 'Gourmetlådan'
119.40 kr (199 kr)
Köp
Info
Odlingssäck Potatis
149 kr
Köp
Info
Potatiskruka
109 kr
Köp
Info

Veckans Frösort

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

Allt du önskar

Chili samlar odlare över hela världen i sällskap där frukterna hyllas och respekteras för sin delikata arom och intensiva hetta. I mästerskap prisas den modige som kan uthärda mest styrka med lugnet i behåll. Men all chili är inte het som lava − för dig som uppskattar smaken med räds hettan är veckans frösort början på en fin vänskap. Havannapeppar 'Biquinho Amarela' är en gullig minichili vars namn betyder ’gul liten näbb’ och syftar på fruktens udda form. 'Biquinho Amarela' ger dig allt du önskar i fin, mustig chilismak men utan att bränna till. Innanför det solgula, krispiga skalet gömmer sig ett saftigt fruktkött med toner av citrus. Odla denna fina, välsmakande och vänliga chili till sommarens grillgrönsaker och till marinader, vinäger och picklesinläggningar.

2024-01-14

4.6/5 (9263)
2024-05-20
Alltid bäst
- Kent S
2024-05-20
Blev lite fel med vem som skulle kunna hämta ut varan. Fick ringa och ni fick fixa med Dhl
- Susanne S
2024-05-20
Snabba leveranser och stort utbud
- Sven J
2024-05-20
Bra saker, snabba leveranser!
- Jan B
2024-05-20
Bra fröer och snabba leveranser.
- Erik C
2024-05-20
Leveransen tog lite tid annars är jag nöjd 
- Erik T
2024-05-20
Jag beställde Crepis rubra Snow White från Impecta, omöjligt att få tag på i Storbritannien nu, och de kom inom några dagar. Tack
- Mark R
2024-05-20
Snabb leverans  pålitliga fröer
- Ann C
2024-05-20
Allt gick bra.
- Steve T